En iyi WordPress cache eklentisi: WP Super Cache

Veb siteniz ağır trafik altında olduğunda, sunucunuz ek yükle başa çıkabilmek için sizin yardımınıza ihtiyaç duyar. Her seferinde dinamik .php dosyaları sunmak yerine statik .html dosyaları sunmak, sunucu üzerindeki yükü hafifletir ve sunucunuz daha fazla trafiğe cevap verebilir. İyi bir cache eklentisi, eğer sürekli yüksek trafik alan bir veb siteniz varsa sunucunuzun yükünü oldukça hafifletecektir.

WP-Super Cache eklentisi tam da bunu yapıyor. Oldukça gelişmiş bir yönetim paneli var. Buradan ince ayar yapabiliyorsunuz. eklenti basitçe, sıradan ziyaretçilere .html sayfaları gösteriyor. Üye girişi yapmış ziyaretçilere ise .php dosyaları sunuyor. Sıradan ziyaretçiler, hemen her yeni detaya ihtiyaç duymadığı için bu sorunsuz bir taktik.

Eklenti Apache mod_rewrite modülüyle çalışıyor. Dolayısıyla ya Apache’ye ya da LiteSpeed gibi Apache uyumlu bir sunucuya ihtiyacınız var.

Eğer veb siteniz radyoda, TV’de ya da Digg gibi bir sitede tanıtılacaksa bu eklenti veb sitenizin çökmesini önleyecektir. Eklenti bunun için acil durum fonksiyonuna bile sahip.

Yeni bir tema ya da eklenti eklediğinizde cache’i temizlemeli ya da WP-Super Cache’i geçici olarak devre dışı bırakmalısınız ki doğacak değişiklikleri hemen görebilesiniz. Aksi halde uzun süre sorunun nerede olduğunu ararken bulabilirsiniz kendinizi.

http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/