bbPress 1.2 devrim yaratacak

WordPress Türkiye’yi takip edenler, bir süre önce bbPress’in yeni versiyonu ile ilgili yazımı hatırlayacaklardır.

http://wordpressturkiye.com/blog/bbpressin-yol-haritasi/

BuddyPress takımından bu konuda resmi bir açıklama geldi. BuddyPress takımının bu konuyla yakından ilgilenmesinin sebebi BP ile bbPress arasında sıkı entegrasyon. bbPress’in evrildiği yeni sürümde BP ile yakından ilişkisi önem arzediyor zira BP kullanıcılarının hemen hepsi aynı zamanda bir bbPress kullanıcısı.

Hali hazırda BuddyPress kullananlar, mevcut entegrasyon yönteminden çok da mumnun değiller. bbPress’i gruplara ait forumlar olarak kurduğunuzda bir forum dizinine sahip olamıyorsunuz. Bu da tüm forumların kullanıcıların alışmış olduğu hiyerarşik düzende görüntülenememesi demek. Tabi bbPress’i ayrıca kurup hiyerarşik bir düzen içinde BP’e entegrasyon mümkün fakat bu da grupların kendine özel entegre edilmiş forumlara sahip olmasına engel. Yani ya ondan ya bundan vazgeçmek zorundasınız. bbPress’in tek başına kurulduğunda WP’e entegrasyonu ise karışık bir süreç. Ortalama kullanıcı bunu yapamıyor.

Neyse ki bütün bu sıkıntılar yakında tarihe kavuşacak. Hali hazırda geliştirilmekte olan bbPress 1.2 sürümü ile bbPress, bir eklenti halini alıcak. Sıradan bir eklenti kurar gibi bbPress kurabileceksiniz. Daha da iyisi bu eklenti BuddyPress eklentisi ile el ele geliştirilecek ve birbirleri ile karşılıklı etkileşim halinde olacaklar. bbPress kurulu bir siteye BP kurulduğunda ya da tersi olduğunda birbirlerinin varlıklarından haberdar olacaklar ve otomatik olarak aralarında entegrasyon sağlanacak. Bu şu anlama geliyor. bbPress kuruduğunuzda istediğiniz forum görünümüne sahip olacak ve BP ile de tam entegrasyon sağlamış olacaksınız.

bbPress için tahmini çıkış tarihi 15 Eylül. Tam entegrasyon sağlayacağı BuddyPress 1.3’ün çıkışının ise yıl sonunu bulması bekleniyor.
[ad name=”Adsense 200*200″][ad name=”Adsense 200*200″]

http://buddypress.org/2010/08/buddypress-and-bbpress-the-future/

Yazar: Yönetici

WordPress Türkiye yöneticisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.